Jupiler Pro League - Matchday 13

Tuesday 30-10-2018 - 20:30

R Excel Mouscron R Excel Mouscron 3 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Onze mentale ingesteldheid was niet optimaal"

Jess Thorup


Ondanks de nederlaag bleef Jess Thorup een gentleman. “Proficiat aan Moeskroen. De laatste wedstrijden waren ze echt goed bezig en dat toonden ze hier opnieuw.”

Over de Buffalo’s kon de Deen minder lyrisch zijn - zo mak en inspiratieloos waren ze. “We namen zeker niet onze beste start, terwijl we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Na twee gewonnen matchen moet je vol vertrouwen een match aanvatten tegen een team dat lager in de rangschikking terug te vinden is, daar heb ik op gewezen. Onze mentale ingesteldheid was echter niet optimaal. We creëerden veel minder kansen dan de vorige twee matchen en ook mijn verdediging was niet stabiel te noemen - ‘t is zeer moeilijk om dán nog wedstrijden te winnen. Ik kan nu geen verklaring geven voor het mentale en waarom we niet agressief genoeg waren.”

Donderwolken trokken zich samen boven zijn gezicht. “Het ergste was onze mindset. Geen agressiviteit, geen hoge druk, ... Dat maakte absoluut geen deel uit van onze game plan. Ik ga eens goed met de spelers praten.” (RG)

"Spijtig dat we onze goeie prestaties niet konden verder zetten"

Nana Asare

‘Un accident de parcours’ voor onze Buffalo’s in Mouscron. “Tijdens de opwarming vond ik al dat we niet gefocust waren. Mijn boodschap naar de spelers toe was dat dit zeker geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Maar blijkbaar is het niet gelukt om ze op scherp te zetten. Vandaag ging helemaal niet zoals gepland. Ik vind het vooral spijtig dat we onze goeie prestaties van de afgelopen weken niet konden verder zetten.”

“De gevraagde zaken werden slap uitgevoerd en dan lijkt het me meer dan normaal dat de tegenstander meer ruimte krijgt en hiervan kan profiteren. Elkaar helpen op het veld en elkaars fouten compenseren hoort bij voetbal. Het is en blijft een teamsport. Dit moet een waarschuwing zijn voor de volgende matchen, door hier aan te werken en er voor te zorgen dat dit niet meer voorvalt.”

Nochtans kwam deze nederlaag vrij onverwacht, volgens onze kapitein: “De afgelopen week hebben we goed getraind en leken we voorbereid op deze wedstrijd. Maar zoals ik zei, onze opwarming was niet scherp genoeg en dat had invloed op onze wedstrijd. Je kan wel spreken van een off-day, ja. Maar goed, als je Play-Off 1 wilt halen, moet je blijven presteren en kunnen we deze resultaten missen.”

Over de penaltyfase van Limbombe had Asare dit te zeggen: “Ik ben gaan vragen waarom we de penalty niet kregen. Hij zei dat het geen penalty was omdat de keeper de bal raakt. Maar meer uitleg kreeg ik niet.”

Zaterdag al volgt de thuismatch tegen KV Kortrijk: “We hebben nu een paar dagen om ons voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag, het perfecte moment om onze fout van vandaag recht te zetten.” (TS)

"We moeten beseffen dat het begint met motivatie en grinta"

Brecht Dejaegere

Een duidelijk ontgoochelde Brecht Dejaegere na afloop van de match: “We waren genoeg gewaarschuwd door de coach. Je moet elke week je uiterste beste doen en als dit niet gebeurt en er is geen focus, dan wordt dat duidelijk in de wedstrijd. Het is een ploegsport en als er enkelen dat niet nakomen, dan wordt het moeilijk.”

“Ik had deze match graag gewonnen, omdat ik merk dat de vibe in de groep erg goed zat. Ik vond het heel frustrerend. Ikzelf merkte het tijdens de opwarming al. Het druk zetten was niet scherp genoeg en daar begint het bij, lijkt me. Het belangrijkste is dat we hier vandaag iets uit leren. We moeten beseffen dat het begint met motivatie en grinta, want voetballend lukt het zeker. Als we elke week gefocust spelen, zie ik het goed komen.”

Over de wedstrijd: “Het begin was veel te laks. In de tweede helft was het iets beter en creëerden we meteen een kans. Maar het doelpunt bleef uit. Als je dat maakt, valt er misschien nog iets te rapen.” Ook Dejaegere ging verhaal halen bij de scheidsrechter over de penalty. “De scheidsrechter vertelde dat het geen penalty was. Aangezien hij naar de VAR ging, zal hij wel weten of het correct is of niet. Limbombe heb ik nog niet gehoord over de bewuste fase.” (TS)