Jupiler Pro League - Matchday 14

Saturday 03-11-2018 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 KV Kortrijk KV Kortrijk

Glen De Boeck / Jess Thorup

Stallone Limbombe

"Positief dat we de drie punten thuis konden houden"

Birger Verstraete

Birger Verstraete was nog niet volledig fit dus viel hij pas in het begin van de tweede helft in. “Change the game!’, was de boodschap van coach Thorup. En dat is aardig gelukt. Hij stond amper 2 minuten op het veld en meteen was hij goed voor een assist op doelpuntenmaker Roman Yaremchuk (1-1),

“Ik wist voor de match al dat ik enkele minuten ging maken.”, begon onze nummer 6. “Na onze wedstrijd tegen Moeskroen dinsdag moesten we met z’n allen een reactie tonen. Daarom is het positief dat we de drie punten thuis konden houden. We voelden na de gelijkmaker dat we over Kortrijk konden gaan. De penaltyfase? Dat kon ik zelf moeilijk zien, want ik stond er iets te ver van. Dat Stallone daar een panenka doet getuigt van durf, dat wel. Maar goed, we hebben gewonnen, meer moet dat niet zijn.”

Volgende week volgt de topper tegen Anderlecht: “We moeten zeker geen schrik hebben voor Anderlecht. Ik hoop op een match zoals vorig jaar in de Play-Offs, waar we 0-2 wonnen (lacht). Maar het zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden.” (TS)

Brecht Dejaegere

"In de tweede helft verliep het wel volgens plan"

Sigurd Rosted

Sigurd Rosted was na afloop van de match tevreden met de getoonde mentaliteit in de tweede helft: “Het was alsof er een andere ploeg op het veld stond, het verschil was heel groot. We wilden immers geen dergelijk scenario zoals afgelopen dinsdag in Moeskroen. De eerste helft speelden we niet genoeg als een team. Als er enkele spelers hoog druk zetten en anderen dan weer niet, dan wordt het moeilijk. Dat verliep niet echt volgens plan, maar ik ben blij dat we dat in de tweede helft wel deden. Die instructies kregen we tijdens de rust ook mee van de coach.”

“De tegengoal die we kregen was gewoon heel ongelukkig. Ik kan er niet meer over zeggen. Onze gelijkmaker was knap gedaan en de fase voorafgaand aan de 2-1 leek me inderdaad wel handspel, met dan een logische penalty als gevolg. En uiteraard was het een opluchting toen die 3-1 viel. Het was al bij al dus een verdiende maar vooral een belangrijke overwinning”, besloot Rosted. (TS)

Jess Thorup