Jupiler Pro League - Matchday 6

Sunday 02-09-2018 - 18:00

Cercle Brugge KSV Cercle Brugge KSV 0 - 3 KAA Gent KAA Gent

Yves Vanderhaeghe

"Ik schiet er drie binnen, terwijl er maar twee op het scorebord staan"

Birger Verstraete

Kersvers Rode Duivel Birger Verstraete zette zijn selectie bij de nationale ploeg extra glans bij door alle penalty’s die hij vandaag voorgeschoteld kreeg binnen te knallen. “Ik schiet er drie binnen, terwijl er maar twee op het scorebord staan”, grapte hij. “Plots riepen ze mij terug terwijl ik al gaan vieren was. Limbombe zei dat ik een panenka moest doen, maar daar paste ik voor (lacht).”

Dinsdag wordt hij verwacht door het sterrenensemble van de Rode Duivels. “Dat is fantastisch, bijna onwerkelijk als je de huidige generatie bekijkt. Ik ben tevreden en fier, zeker tegenover al die mensen die niet in mij geloofden. Maar ik vind het goed van mezelf dat ik sta waar ik nu sta. Yves (Vanderhaeghe) ben ik enorm dankbaar, hij geeft me veel vertrouwen en ik heb ook veel vertrouwen in hem. Nu is de boodschap blijven werken om te tonen dat deze selectie verdiend is. Maar oké ja, de eerste training zal een beetje met een klein hartje zijn. Gelukkig ken ik Meunier, Dendoncker en Trossard al van vroeger. ’t Begint al te kriebelen.” (RG)

"Ik ben dolgelukkig, hier heb ik lang van gedroomd"

Ahmed Mostafa

De eerste Farao bij de Buffalo’s sinds Ahmed ‘Mido’ Hossam heeft zijn debuut gemaakt op de Belgische velden. En of hij content was, zijn ogen blonken. “Hier heb ik lang van gedroomd. Ik ben dan ook dolgelukkig dat ik mijn eerste minuten kon maken in dit team. Bedankt coach voor het vertrouwen.”

Als jonge Egyptenaar in een ander continent is het nog zoeken naar zijn weg, op en naast het veld. “De communicatie met mijn ploegmaats verloopt in het Engels, maar daar is nog werk aan”, lachte hij. “Het belangrijkste is wel dat we elkaar goed begrijpen op het veld.” Invallen bij een voorsprong, ’t is wel een leuke binnenkomer. “In het begin was het heel even aanpassen, maar ik vond dat ik snel in de match zat. Ik stond alleszins met veel vertrouwen op het veld.”

In het voetbalgekke Egypte is hij een opkomend talent dat nauwlettend gevolgd wordt. “Hoeveel honderden berichten ik al heb ontvangen? (lacht) Nog niet gekeken, ik heb hier geen internet. Vooral in mijn familie zal dit gevierd worden, het was niet simpel om hen achter te laten en hier te komen voetballen.”

De warmbloedige belofteninternational is dan ook heel dankbaar dat zijn teammaats hem hier thuis laten voelen. “Abou, Roman, Franko, Igor, Birger, Brecht, Sigurd, … Ze doen allemaal veel moeite voor mij, fantastische jongens zijn het. Een speciale bedanking is er natuurlijk voor habibi Ramez (Ghanem, zijn persoonlijke begeleider, red.) Van het eerste uur dat ik in Gent toekwam, stond hij klaar voor mij en daar ben ik hem heel dankbaar voor.” (RG)

"Mijn goede vorm van bij Zulte Waregem verder gezet"

Timothy Derijck

Timothy Derijck kwam pas vorige week toe in Gent maar maakte meteen al zijn debuut tegen promovendus Cercle Brugge: “We hebben inderdaad niet zo lang samen getraind maar ik vond dat de afgelopen dagen goed zijn verlopen. Het is ook gewoon fijn om met deze groep te spelen en het voelde al vanaf het begin heel natuurlijk aan. De wedstrijd? Die kon niet beter lopen, winnen met ruime cijfers en een clean sheet. Iedereen heeft de hele match ontzettend hard gewerkt en dat werd ook beloond. Dit is gewoon een ploeg met veel doorzettingsvermogen en de wil om bij te leren is er zeker. Dan gaat presteren altijd iets gemakkelijker (knikt).”

Derijck speelde een sterke partij en was een van de beste mannen op het veld. “Ik wou mijn goede vorm van bij Zulte Waregem verderzetten en dat is vandaag wel gelukt. Bij Zulte Waregem waren we iets minder begonnen dus ik had de transfer niet echt meer verwacht. Maar ik ben blij om hier te zijn.”, eindigde Derijck. (TS)

"Eens ik op het veld stond waren de zenuwen weg"

Aboubakary Koita

Ook Abou Koita had zijn eerste basisplaats te pakken. Al wist hij dat pas enkele uren voor de wedstrijd: “Normaal gezien krijgen we dat de dag voor de wedstrijd te horen. Dus verrast was ik zeker.”, begon Koita. “Wat er door me heen ging? Uiteraard was ik blij. Eerst had ik wat zenuwen, wat wel normaal is. Maar eens ik op het veld stond, denk je daar niet meer echt aan.”

“Ik denk dat ik wel een goede eerste wedstrijd heb gespeeld. Maar natuurlijk zijn er punten die beter kunnen, zoals betere keuzes maken bij het passen en dribbelen of efficiënter zijn in het afwerken bijvoorbeeld.” Vorig seizoen viel Koita al eens kort in tegen Anderlecht. “Deze basisplaats was een beloning voor mijn harde werk op training en bij de beloften. Dus ik hoop op deze manier meer speelminuten te maken in de toekomst.” (TS)