Jupiler Pro League - Matchday 20

Sunday 17-01-2021 - 13:30

KAA Gent KAA Gent 0 - 1 R Antwerp FC R Antwerp FC
Hein Vanhaezebrouck - Franky Vercauteren

Persconferentie na KAA Gent - Royal Antwerp FC

"Heel de ploeg kijkt uit naar het moment dat onze supporters terug in de tribune zitten. In zo’n matchen stuwen zij ons vooruit en dat missen we enorm."

Michael Ngadeu

Een zege thuis tegen Antwerp zat er ook dit seizoen niet in. Het blijft dus wachten op een driepunter tegen the Great Old. Michael Ngadeu blikte na afloop van de wedstrijd terug op het frustrerende puntenverlies: “Het is een verliesmatch met gevolgen. We zakken weg en zo wordt het moeilijk om de play-offs te halen. Als we verliezen is het bijna elke keer op zo’n zure manier. Als daar niet snel verandering in komt, wordt het moeilijk om de play-offs te halen. Het is vervelend. Gedurende het hele seizoen zijn we dominant, hebben we balbezit, creëren we kansen, maar maken we ze niet af. Play-Off 2 is niet ons doel, KAA Gent moet hoger mikken, maar dan moet het tij keren.”

Ondanks het puntenverlies blijft de verdediger hoopvol: “Het is nog niet verloren. Er zijn nog 14 matchen te spelen en daarin kan veel gebeuren. Alle ploegen staan zo dicht bij elkaar in de rangschikking dat je moeilijk kan voorspellen hoe de tabel er na afloop van de reguliere competitie zal uitzien. Er zijn nog mogelijkheden om ons in de hogere regionen te knokken. En dat stemt ons hoopvol. Nu overheerst de teleurstelling, net als bij onze supporters, maar er volgen nog kansen. We weten dat onze supporters ons van thuis uit steunen, maar heel de ploeg kijkt uit naar het moment dat ze terug in de tribune zitten. In zo’n matchen stuwen zij ons vooruit en dat missen we enorm.”

"Dit is zuur want we verdienden meer"

Sulayman Marreh

Sulayman Marreh verwoordde de ontgoocheling na de match als volgt: “We speelden goed en domineerden het merendeel van de match maar uiteindelijk verliezen we toch. En dat is zuur want we verdienden meer."

Na de goeie prestatie van vorige week op Beerschot mocht Marreh opnieuw in de basis starten. Een boost voor zijn zelfvertrouwen: “Uiteraard wil je altijd spelen dus het was inderdaad frustrerend dat ik me de afgelopen maanden niet kon tonen. Ik ben dus blij met de kansen die ik van de coach krijg, want daarop hoop je toch altijd. Alleen jammer dat we de match vandaag niet tot een goed einde konden brengen. Maar ik hoop wel dat we op een positieve manier hier uit kunnen leren.”