Jupiler Pro League - Matchday 20

Sunday 17-01-2021 - 13:30

KAA Gent KAA Gent 0 - 1 R Antwerp FC R Antwerp FC

Voor de topper tegen Antwerp recupereerde Vanhaezebrouck zijn topschutter Yaremchuk, die terugkeerde uit schorsing. Op kapitein Odjidja was het wel nog wachten, hij was nog niet voldoende hersteld van zijn blessure. Net als tegen Beerschot begon Marreh opnieuw in de basis op het middenveld, Bukari schoof naar de linkerflank en Castro-Montes bleef de rechterflank bestrijken. VOorin kreeg Depoitre de voorkeur op Kleindienst.

De eerste mogelijkheid van de partij was er eentje voor Kums, die een dieptepass uitstekend meenam, maar Beiranvand was bij de pinken. De defensieve organisatie stond bij beide ploegen op punt, waardoor er veel duels te zien waren op het middenveld, maar nauwelijks kansen. Antwerp kwam niet veel verder dan een schot van Refaelov dat werd afgeblokt door Marreh. Bukari was twee keer gevaarlijk voor Gent, maar Beiranvand stond attent te keepen en hield de brilscore op het bord tot aan de rust.

Kort na rust kon Yaremchuk bijna profiteren van mistasten in de Antwerp-defensie, maar Beiranvand gooide zich voor de bal. Even later verscheen hij opnieuw voor de Iraanse doelman en deze keer haalde hij Yaremchuk foutief neer. Kums stuurde met zijn elfmeter Beiranvand de verkeerde kant op, maar zag de bal uiteenspatten op de binnenkant van de paal. 

De Buffalo's bleven zoeken naar openingen, maar Beiranvand stond alweer pal op een schot van Yaremchuk. Antwerp kwam aanvankelijk niet verder dan twee kopballen die naast gingen, maar ineens vond Haroun de opening naar Hongla en die schoot via Bolat raak (0-1). Het eerste schot tussen de palen van de bezoekers was dus meteen raak, terwijl het aan de overkant maar niet wilde lukken. Ei zo na kopte Depoitre de gelijkmaker binnen, maar Beiranvand tikte met een geweldige reflex nog over.

Bukari kon na een knappe rush uithalen naar de linkerhoek, maar Beiranvand haalde de bal er nog uit. Het slotoffensief leverde niets meer op, Fortuna schoot de laatste mogelijkheid vanop afstand over. Antwerp pakte dus op een diefje de volle buit, terwijl de Buffalo's opnieuw met een zuur gevoel achterbleven.