UEFA Europa League voorrondes - Matchday 4

Thursday 30-08-2018 - 20:45

FC Girondins de Bordeaux FC Girondins de Bordeaux 2 - 0 KAA Gent KAA Gent
"We hadden de kansen om gelijk te maken, dat had de wedstrijd kunnen omgooien"

Yves Vanderhaeghe

Gent kon de kwalificatie voor de groepsfase niet afdwingen en dat stemde Yves Vanderhaeghe vanzelfsprekend niet gelukkig: "Uiteraard zijn we ontgoocheld na een verlies. Het is vooral jammer dat we in de heenwedstrijd niet gescoord hebben. Bordeaux begon met veel agressiviteit aan de wedstrijd, maar na het openingsdoelpunt hadden we een viertal goede kansen om gelijk te maken. Dat had de wedstrijd kunnen omgooien, maar ook nu konden we ze niet afmaken."

Over de twee wedstrijden gezien bleef toch het gevoel hangen dat er meer in zat: "Ik had het gevoel dat we door konden gaan, dat zat ook in onze hoofden. De loting was zwaar, maar toch kregen we de kansen, maar we maakten die niet af. De trainer van Bordeaux is ons zelfs komen feliciteren met de manier waarop we tegen hen speelden, maar daar kopen we niks mee natuurlijk. Stranden net voor de poules is erg zuur."

Birger Verstraete

Vadis Odjidja

"De pijn die we nu voelen kan enkel verzacht worden door top te presteren in de competitie"

Lovre Kalinic

Lovre Kalinic keepte een prima partij waarin hij de Buffalo’s een paar keer in zijn eentje rechthield. Vanuit zijn doelgebied zag hij hoe Gent minder acteerde dan vorige week. “In de heenwedstrijd waren we veel beter dan Bordeaux. Het enige dat toen ontbrak was een doelpuntje – waarom konden we dan vandaag niet gewoon met dezelfde instelling spelen?”, zuchtte de Kroaat. “We waren niet scherp en toonden niet de kwaliteit die we in ons hebben. Dat is Europees voetbal: als je niet 100% bent, krijg je zoiets.”

De vicewereldkampioen smachtte nochtans naar die heerlijke Europese avonden. “Dit is voor mij echt een moeilijk moment. Elke speler droomt van Europa. Eerlijk? Dat zijn de avonden waar je als speler hoopt te schitteren en zo eventueel een transfer tracht te versieren. Het is ook gewoon genieten en een kans om in Europa rond te reizen en nieuwe stadions en teams te ontdekken. Mooie ervaringen... Nu zijn we voor het tweede jaar op rij afwezig op dat toneel, da’s… zwaar!”

De schouders laten zakken zal de Gentse goalie echter niet doen, daarvoor is zijn winnaarsmentaliteit te sterk. “Ik heb besloten om bij Gent te blijven en dus moet ik vooruit kijken. We moeten de koppen bij elkaar steken en hieruit leren. De pijn die we nu voelen kan enkel verzacht worden door nu top te presteren in de competitie en daarin de kopposities te ambiëren.” (RG)

"Dit was een moeilijke kwalificatie tegen een zeer goede ploeg"

Eric Bedouet

Eric Bedouet, interim-coach van Bordeaux, was uiteraard blij met de kwalificatie: "Dit was een moeilijke kwalificatie tegen een zeer goede ploeg die prima georganiseerd stond en het ons moeilijk maakte. Dat ben ik de bezoekende coach ook gaan vertellen na de match. We wilden vandaag, net als vorige week, geen doelpunt slikken en we hebben gedaan wat we moesten. De spelers hebben gevochten voor elke bal en toonden heel veel grinta. Bravo voor mijn spelers, die alles gegeven hebben."