UEFA Europa League voorrondes - Matchday 4

Thursday 30-08-2018 - 20:45

FC Girondins de Bordeaux FC Girondins de Bordeaux 2 - 0 KAA Gent KAA Gent

KAA Gent trok naar Bordeaux met een 0-0 uit de heenwedstrijd en ging vol voor de kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Europa League. Vanderhaeghe voerde nauwelijks wijzigingen in zijn elftal door en begon voorin met het trio Yaremchuk - Awoniyi - Dompé. Bij Bordeaux stond Samuel Kalu, in tegenstelling tot de heenwedstrijd, nu wel in de basis.

Geruggesteund door de enthousiaste aanhang trok Bordeaux al meteen ten aanval. Bij de eerste echte kans was het meteen prijs: Kamano werd door het hart van de defensie geloodst en schoof de bal voorbij Kalinic (1-0). Gent leek niet van slag en reageerde met een sterk kwartier, waarin de kansen niet uitbleven. Een kopbal van Yaremchuk belandde op het dak van het doel, Rosted kopte rakelings over en een afgeweken schot van Chakvetadze spatte uiteen op de kruising.

Bordeaux besefte dat het met vuur speelde en Kalu probeerde het tweemaal, maar Kalinic was bij de pinken. De Gentse doelman onderscheidde zich helemaal met een prachtige reflex op een inzet van Briand. Na een overtreding kon Odjijdja niet goed meer afzetten, waardoor hij niet meer aan de tweede helft begon.

Gent bleef na rust zoeken naar het doelpunt op verplaatsing en creëerde ook het eerste gevaar. Een uithaal van Yaremchuk werd nog net afgeblokt, een schot van Asare zwaaide nog af en Costil pakte een schot van Dejaegere. Iets voorbij het uur tackelde Plastun risicovol op Kalu, scheidsrechter Manzano wees naar de stip. Een gouden kans die Briand niet liet liggen, hij stuurde Kalinic de verkeerde kant op en deed het Stade Matmut Atlantique ontploffen (2-0).

Gent moest nu nog twee keer scoren, een aartsmoeilijke opdracht. Een kwartier voor tijd was de ingevallen Kvilitaia er nochtans dichtbij, maar zijn kopbal werd nog uit de rechterhoek gehaald door Costil. De Franse doelman moest nog een laatste keer ingrijpen op een verraderlijk voorzet-schot van Chakvetadze. De Bordeaux-fans vierden de kwalificatie, Gent zag zijn Europees avontuur in mineur eindigen.