Jupiler Pro League - Journée 11

Dimanche 01-11-2020 - 20:45

Waasland-Beveren Waasland-Beveren 1 - 4 KAA Gent KAA Gent

Puzzelen voor gevorderden, dat kreeg De Decker voorgeschoteld voor de verplaatsing naar Waasland-Beveren. Nurio en Arslanagic ontbraken door blessures, Ngadeu was ziek en tot overmaat van ramp moesten Plastun, Hanche-Olsen en Roef verstek geven door een positieve coronatest. Godeau kwam zo in de ploeg en naast hem werd Marreh een rij achteruitgeschoven als gelegenheidsverdediger. Wel een opsteker was de terugkeer uit blessure van Owusu.

Gent liet er geen gras over groeien op de Freethiel en ging voluit voor de drie punten. Niangbo was twee keer dicht bij de openingstreffer, maar dat lukte niet. Na een prinsheerlijke dubbele één-twee door de defensie scoorde Yaremchuk met een fraai hakje, maar het prachtdoelpunt werd op aangeven van de VAR nog geannuleerd door handspel van Bukari.

Na een fout op Bukari kreeg Dorsch vanop elf meter de gedroomde kans om de verdiende voorsprong op het bord te zetten. Jackers koos echter de goede hoek in pareerde, maar in de rebound mikte Dorsch de bal alsnog in de andere hoek (0-1). Ineens leek de ban helemaal gebroken, want nauwelijks twee minuten later stoomde Yaremchuk door en schoot door in de rechterhoek raak (0-2). 

Odjidja strooide weer lustig met doorsteekpassen en op eentje daarvan kon Mohammadi aanleggen, maar Jackers veegde de bal nog weg. Kort daarna koos Mohammadi bij een gelijkaardige fase voor een haarfijne voorzet naar de tweede paal, waar Yaremchuk makkelijk afwerkte (0-3). Nog voor rust zakte de thuisploeg helemaal door het ijs, toen Odjidja Yaremchuk diep stuurde en de Oekraïner zijn loepzuivere hattrick voorbij Jackers schoof (0-4). Een hattrick in 15 minuten, straffe kost.

Kort na rust was Yaremchuk dicht bij zijn vierde, alweer op aangeven van Odjidja, maar deze keer kon Jackers nog redden. Terwijl de thuisploeg beter in de partij kwam, ging de voet van het Gentse gaspedaal. Al snel tekende Sinani voor de eerredder met een rake trap hoog in doel (1-4). De kansen waren nu schaarser: Niangbo besloot nog net naast en Bolat toonde zijn reflexen op een schot van Bertone.

De jonge Mathéo Parmentier, net 18 geworden, mocht nog zijn debuut maken bij de Buffalo's en de laatste mogelijkheden waren voor Bukari en de ingevallen Kleindienst, maar Jackers vond het welletjes en hield de eindstand op 1-4. Een verdiende en erg deugddoende zege na een periode van tegenslagen.