Jupiler Pro League - Journée 12

Dimanche 08-11-2020 - 18:15

KAA Gent KAA Gent 1 - 1 RSC Anderlecht RSC Anderlecht
“Mijn spelers zijn diep gegaan, maar ze bleven knokken tot de laatste minuut.”

Peter Balette

"Onze mentaliteit zat goed, we vochten voor elkaar, ook al zat de situatie niet altijd mee."

Andreas Hanche-Olsen

Een gelijkspel na een moeilijke periode stemde rechtsachter van dienst Andreas Hanche-Olsen tevreden: “Het was geen gemakkelijke wedstrijd, maar het punt dat we op het einde uit de brand slepen is meer dan verdiend. We bleven knokken tot de laatste minuut en dat heeft geloond. Na het verlies in Belgrado werd de focus al snel op Anderlecht gelegd. Oké we hebben we heel wat geblesseerden en afwezigen door Covid-19, maar we hebben ons niet verstopt achter die excuses. Onze mentaliteit zat goed, we vochten voor elkaar, ook al zat de situatie niet altijd mee.”

Het werd een uitdagende match op meerdere vlakken voor de Noor: “Klopt, ik was rechtsachter van dienst. Niet meteen mijn positie maar in het verleden speelde ik er al een paar keer. Ik voelde wel dat het even geleden was maar over het algemeen had ik het onder controle. Als de coach mij vraagt om het team te helpen, doe ik dat. Deze ochtend kwam het nieuws dat ik daar zou spelen, maar zowel de coach als ik wisten dat ik daar uit de voeten kon en op zich draaide het goed uit.”

"Genoeg kwaliteit in de ploeg, ondanks de vele afwezigheden"

Sulayman Marreh

Een teleurgestelde maar eerlijke Sulayman Marreh na afloop van de wedstrijd: “We wisten dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden”, begon Marreh, die alweer moest depanneren in de verdediging. “Ik heb er al gespeeld, dus ik heb er geen problemen mee. Het is inderdaad niet mijn normale positie, maar zolang ik de ploeg kan helpen, zal ik dat doen.”
“Een ploeg zoals Anderlecht is altijd moeilijk te bekampen. Al hebben we - ondanks de vele afwezigheden - genoeg kwaliteit in de ploeg om het de tegenstander moeilijk te maken en de overwinning te pakken. En dat was ook vandaag ons doel. Maar uiteindelijk haalden we er in extremis nog een punt uit, wat achteraf gezien niet slecht was. Alleen was het wel heel frustrerend dat we net voor rust op achterstand kwamen.”

“Het klopt dat de resultaten momenteel niet zijn zoals we gehoopt hadden, maar hopelijk kunnen we dit allemaal snel omdraaien. We keep going!”