UEFA Europa League groep L - Journée 3

Jeudi 05-11-2020 - 21:00

Rode Ster Belgrado Rode Ster Belgrado 2 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Efficiëntie blijft een belangrijke pijler in het voetbal. Tegen Waasland-Beveren zagen we het, maar vandaag ontbrak het."

Peter Balette

Hoofdcoach van dienst, Peter Balette, blikte teleurgesteld terug op de match in Belgrado: “We zijn niet tevreden met het resultaat. Je kan na een wedstrijd altijd discussiëren over het doelpuntensaldo, maar aan inzet ontbrak het vandaag niet. We gingen tot de laatste minuut op zoek naar de gelijkmaker, maar het zat niet mee. De kansen waren er en dat maakt dit verlies moeilijk. Gisteren vroeg men mij of ik tevreden zou zijn met een gelijkspel. Ik zei toen dat we daar pas over kunnen oordelen na de match. Wel, ik zou inderdaad tevreden geweest zijn men een draw, maar we grepen onze kansen niet en dat is onze fout. Efficiëntie blijft een belangrijke pijler in het voetbal. Tegen Waasland-Beveren zagen we het, maar vandaag ontbrak het. Soms willen we het te goed doen door de bal af te spelen en laten we het uit om sneller op doel te schieten. Dat is een werkpunt.”

0 op 9 is geen goed rapport weet ook Balette: “Het wordt een moeilijk verhaal in Europa. Ik weet niet hoe onze kansen zijn om te overwinteren, maar zolang het mogelijk is zullen we vechten.”

Afsluiten deed hij met een hoopvolle boodschap: “Het kan zo niet langer doorgaan. We zitten in de hoek waar de klappen vallen maar vroeg of laat zal dit eens omslaan. Daar ben ik zeker van.”