UEFA Europa League groep L - Journée 3

Jeudi 05-11-2020 - 21:00

Rode Ster Belgrado Rode Ster Belgrado 2 - 1 KAA Gent KAA Gent

Na een nul op zes uit de eerste twee speeldagen van de UEFA Europa League trokken de Buffalo's met het mes op de keel naar Servië. Dat deden ze wel zonder hoofdcoach De Decker, die na een positieve coronatest thuis moest blijven. Ook Roef mocht om dezelfde reden niet meereizen en Bolat zat zijn laatste schorsingsdag uit. Coosemans raakte in extremis nog speelgerechtigd en mocht zo postvatten tussen de palen. Achterin vormden Hanche-Olsen en Marreh een onuitgegeven duo door de afwezigheid van Ngadeu en ook Botaka mocht aan de partij beginnen.

Gent moest vol voor de drie punten gaan en nam ook de beste start. Bukari mocht al snel op doel af, maar besloot niet zelf te schieten, maar af te leggen, wat niet de beste keuze bleek. Wat later schoot Yaremchuk op Borjan, maar zoals zo vaak dit seizoen vloog de eerste kans van de tegenstander er meteen in. Nu was het Kanga die de bal per toeval voor de voeten kreeg en met een botsend schot Coosemans vloerde (1-0). Met de voorsprong op zak plooide de thuisploeg terug en maakte de ruimtes klein.

Openingen vinden was moeilijk, maar met een afgeweken schot bracht Odjidja de Buffalo's toch langszij (1-1). Rode Ster moest terug omschakelen, maar dat lukte niet goed, waardoor Gent zelfs dicht bij een voorsprong kwam. Borjan haalde een schot van Yaremchuk echter uit de korte hoek en Botaka miste op aangeven van Odjidja een open kans. Ei zo na kreeg Gent nog het deksel op de neus, maar het schot van Katai strandde op de lat.

Gent wilde meer na rust, maar was na een uur opnieuw op achtervolgen aangewezen. Coosemans kon net niet bij een vrije trap van Katai, die via de rechterpaal in doel verdween (2-1). Vijf minuten later was het bijna boeken toe, maar Coosemans redde een afstandsschot en Gobeljic mikte de reboud op de paal. De Buffalo's voerden de druk op en Rode Ster kreeg het moeilijk.

In de zone van de waarheid wilde het echter niet lukken. Dorsch kon de volledig vrijstaande Odjidja niet bedienen en zag ook nog een pegel op de vuisten van Borjan stranden. Yaremchuk zag ook al een schot afgeblokt en pogingen van Mohammadi, Niangbo en Hanche-Olsen vlogen naast en over. Diep in de blessuretijd kreeg Kleindienst nog dé kans op de verdiende gelijkmaker aangereikt door Bukari, maar hij kopte aan de tweede paal nog op de doelman. De opluchting bij Rode Ster was dan ook bijzonder groot bij affluiten, de ontgoocheling bij de Buffalo's evenzeer.