KAA Gent stoot door na 2-1 nederlaag tegen FC Viitorul Constanta

KAA Gent stoot door na 2-1 nederlaag tegen FC Viitorul Constanta

Speeldag 2 - UEFA Europa League voorrondes - 01-08-2019 om 17:00 u

KAA Gent heeft zich geplaatst voor de derde voorronde van de UEFA Europa League na een 2-1 nederlaag in en tegen het Roemeense FC Viitorul Constanta. Yaremchuk zette de Buffalo's in de eerste helft op voorsprong, maar na de pauze kreeg Viitorul twee lichte strafschoppen, die beide omgezet werden door Iancu. Gent kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Dankzij de 6-3 zege uit de heenwedstrijd kwam de kwalificatie voor de volgende ronde echter nooit in gevaar. In de derde voorronde wacht het Cypriotische AEK Larnaca.

Klik hier voor de spelersreacties

Jess Thorup: “Europees voetbal betekent dat je een heen en -terugmatch speelt. Dat speelde vandaag in ons voordeel”

Jess Thorup voorspelde het al op de persconferentie voorafgaand aan de match: “het zal een moeilijke match worden”. Hij heeft gelijk gekregen. De Buffalo’s hadden het niet gemakkelijk tegen een goed voetballend FC Viitorul.

Thorup: "Het was zoals ik voorspelde een moeilijke match tegen een enthousiaste tegenstander. Ik ben eerst en vooral blij voor Roman Yaremchuk. Hij kent een heel goede start van het seizoen met drie goals en twee assists. Op het moment kan hij scoren uit halve kansen en dat is heel belangrijk voor ons. Zijn goal vandaag gaf ons meer zekerheid. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we doorstoten naar de volgende ronde, dat was onze doelstelling. Het was niet met geweldig voetbal maar dat kan gebeuren in Europa. Met het programma dat we hebben, moeten we accepteren dat we niet elke match kunnen schitteren. Soms moet je berusten op je defensie. Nu ligt onze focus op zondag. Er staat ons een belangrijke match te wachten in de competitie en daarna kijken we verder naar de volgende ronde in de Europa League. "