Nieuws

Filters tonen
Algemeen

Handspel STVV - KAA Gent

In de wedstrijd STVV - KAA Gent op speeldag 1 maakt Caufriez handspel in de zestien. Hij maakt een beweging met de hand naar de bal. De scheidsrechter, VAR en het Referee Department beslisten dat het om een natuurlijke positie van de arm gaat en dus geen penalty tot gevolg kent.  De club begrijpt dat de scheidsrechter niet alle fases goed kan zien. Dat zowel de VAR als het Referee Department deze fase als natuurlijk handspel beschouwen na het bekijken van de beelden, kunnen wij niet begrijpen. De club betreurt dan ook dat we al na één speeldag hierop dienen te reageren. We hadden gehoopt het nieuwe seizoen met een schone lei te kunnen beginnen. Tot onze spijt is dat voorlopig niet gelukt.  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent treft het Letse RFS

We stoten door naar de derde voorronde van de Conference League. Hier treffen we het Letse RFS, ofwel Rīgas Futbola Skola.  De heenwedstrijd wordt gespeeld op 5/8 (20u30) in de Ghelamco Arena. Een week later op 12/8 trekken de Buffalo's naar Riga voor de terugwedstrijd (19u). De wedstrijd wordt er in het Daugavastadion afgewerkt. Koop tickets KOOP TICKETS ONLINE Wil jij er op 5/8 bij zijn tijdens onze laatste thuiswedstrijd met beperkt publiek? Als abonnee en member krijg je voorrang tot en met dinsdag 3/8.  Lees via onderstaande button hoe je tickets kan kopen. Hoe tickets aankopen?

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Buffalo Bistro op matchdag via reservatie

Zin in een goeie lunch? Van maandag tot vrijdag tussen 11u30 en 14u30 kan je in onze Bistro terecht. Ook op wedstrijddagen zijn we terug open maar omdat we dan met veel meer zijn, werken we met reservaties om het COVID-besmettingsgevaar voor iedereen zo laag mogelijk te houden. BISTRO OP WEDSTRIJDDAG Samen eten voor de wedstrijd? No problemo, maar van tribune naar tribune wandelen via de promenade kan nu even niet. Daarom werken we op wedstrijddagen met reservaties voor max 8 personen. Zoals vroeger gewoon de Bistro binnenkomen om iets te eten, kan tijdens de week maar niet op wedstrijddagen. RESERVEN DOE JE ZO: Reserveer via de knop hieronder en geef ons volgende zaken mee Jouw voornaam + naam Aantal personen (max. 8) Jouw eetmoment Tijdslot 1: 16u45-17u30 Tijdslot 2: 17u30 - 18u15 Na je reservatie ontvang je een bevestigingsmail. Neem die mee naar ingang B samen met je wedstrijdticket.  Reserveer nu AANMELDEN BIJ INGANG B Kom 5 minuten voor de start van je tijdslot met je volledige tafel (dus max.8 personen) naar ingang B. Vermits je het stadion op dat moment binnengaat, dient iedereen zijn wedstrijdticket al voor te leggen. Dus 5 minuten voor je tijdslot, volledige tafel en wedstrijdticket. WE HELPEN ELKAAR En volgen het horecaprotocol dus handen ontsmetten, mondmasker aan wanneer je rondloopt, max 8p per tafel, etc. Gezellig tafelen betekent ook je niet moeten opjagen in randzaken dus maak aub tijdig je tafel vrij voor wie na jou komt. Na het eten kan je via ingang B opnieuw de Bistro verlaten om je nadien met je wedstrijdticket naar de juiste ingang te gaan. We werken even anders voor ieders veiligheid, maar de gerechten blijven even lekker. Tot snel! 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Buffalo's helpen slachtoffers overstromingen

Het raakt ons allemaal wat er de voorbije dagen gebeurde in het zuiden van ons land. De overstromingen brengen heel wat mensen in problemen. Tal van Gentenaren willen hun steentje bijdragen. Daarom lanceert Stad Gent een crowdfundingsactie. Iedereen die wil kan een kleine of grote bijdrage storten. Daarom ondersteunen wij met de hele KAA Gentfamilie (club, supportersverenigingen en foundation) deze actie, want Buffalo's helpen. Kan en wil jij mensen in nood steunen? Doneer hier

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent familiedag

Deze week dinsdag waren onze spelers, staf en hun kinderen en partners op stap in Gent in het kader van een familiedag. 's Morgens was de groep te gast aan de Handelsbeurs op uitnodiging van partner Baloise waar de spelers een zeer uitgebreide en professionele EHB0-opleiding kregen gevolgd door een verfijnde lunch in brasserie H'A. Na de middag volgde een rondleiding in de Gentse stadskern met 3 gidsen (NL/FR/EN) terwijl de Buffalo-vlag wapperde op het Sint-Baafs. In de Sint-Baafskathedraal werden ze ontvangen door rector Collin die een privé-rondleiding gaf waar ook het prachtig gerestaureerde Lam Gods overvloedig ter sprake kwam. Daarna was de groep te gast in het stadshuis waar burgemeester Mathias De Clercq een motiverende speech ten beste gaf en als dank het nieuwe thuisshirt ontving uit de handen van kapitein Vadis Odjidja. Via het graffitistraatje en de Vrijdagsmarkt volgde nog een rondleiding in het Patershol en een bezoek aan het Gravensteen. De dag werd afgesloten met een barbecue in de Oude Vismijn, georganiseerd door partner Domestic Services.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Zomers lunchen op het Arena Terras

Een Lunch’ke op het Arena Terras? Dat kan nog tot en met 16 juli! Geniet van een uitgebreide menukaart aan de rand van het veld. Kom elke weekdag langs tussen 11u30 en 14u. De tafeltjes zijn up for grabs (zonder reservatie).  Vanaf maandag 28 juni mag er bovendien met 8 personen getafeld worden! Valt het Belgische weer iets minder mee? Geen nood, er kan gezellig onder de overdekte luifel getafeld worden.     Buffalo Bistro terug vanaf 19/07 Kan je niet wachten om terug in de Buffalo Bistro te lunchen? Niet getreurd want vanaf maandag 19 juli kunnen jullie er opnieuw terecht.  Tot snel!  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Lille volgende sparringpartner

Op woensdag 14/7 (17u) treffen de Buffalo's het Lille van Jonathan David in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na wedstrijden tegen KSC Dikkelvenne, RFC Seraing, Feyenoord, Utrecht en Sparta Rotterdam is nu de Franse landskampioen aan de beurt. De wedstrijd vindt plaats achter gesloten deuren. Deze week stonden er twee oefenduels in Portugal gepland tegen Sporting Lissabon en Benfica. Door het risico op covid werden deze wedstrijden afgelast.

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Veel beterschap Foeke Booy!

Gisteren werd bekend dat oud-speler Foeke Booy door een herseninfarct werd getroffen. Booy, tegenwoordig technisch directeur bij SC Cambuur, zou het op dit moment gelukkig redelijk stellen. De club wenst Foeke alvast een voorspoedig herstel! Ook oud-Buffalo Kenny Verhoene wenste zijn vroegere ploegmakker alvast veel beterschap. 

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent X Energy Vision

KAA Gent en EnergyVision slaan de handen in elkaar en produceren aan de hand van 1.100 zonnepanelen op het dak van de Ghelamco groene energie. Gedurende de realisatie pleegde KAA Gent zeer nauw overleg met de Stad Gent. EnergyVision uit Gent bouwde de installatie en exploiteert die gedurende 15 jaar. Vdk bank ten slotte financiert mee het project. Dit maakt het een 100% Gents verhaal.  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Persconferentie sportieve omkadering A-kern

Seizoen 2021-2022 gaat bijna van start. Op dinsdag 15 juni werd de sportieve omkadering van de A-kern voorgesteld aan de aanwezige pers door voorzitter Ivan De Witte, algemeen manager Michel Louwagie, coach Hein Vanhaezebrouck en clubdokter Jens De Decker.  Nieuw in de staf zijn Nicolas Lombaerts, Danijel Milicevic, Marc Delcourt en Bram De Winne. Lombaerts en Milecvic worden beide assistent-coach. Delcourt neemt de rol van videoanalist op zich terwijl De Winne aan de slag gaat als physical coach. Bekijk de persconferentie  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

KAA Gent Horeca is terug

We hebben er lang op moeten wachten maar vanaf 9 juni gaan onze horecazaken opnieuw open. Je kan terug terecht bij Restaurant Horseele voor een lunch/diner op sterrenniveau. Daarnaast blijft ons zomers Arena Terras ook open. Wij zijn dan ook verheugd jullie terug te ontvangen.  Arena Terras = Buffalo Bistro Zin in een zomerse lunch in de buitenlucht? Dit kan nog zeker tot eind juni op het Arena Terras aan de rand van het veld. Tot die tijd blijft onze Buffalo Bistro gesloten. De tafeltjes op het terras zijn up for grabs, elke werkdag tussen 11.30 en 14u, zonder reservatie.  Restaurant Horseele Ook Danny Horseele en zijn team openen op woensdag 9 juni de deuren van Restaurant Horseele. Gasten genieten opnieuw in alle comfort, met voldoende afstand, van heerlijke gerechten in een uniek kader. Het Horseele team volgt strikt de voorzorgsmaatregelen op en kijkt er alvast naar uit om u opnieuw te mogen ontvangen. Benieuwd naar de nieuwe menu's? Neem hier alvast een kijkje op de website. Kan je niet wachten om terug te genieten? Reserveer nu    

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

Nieuwe grasmat

De voorbereiding is nog niet begonnen maar het zijn drukke dagen in de Ghelamco Arena en op het oefencomplex. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de nieuwe grasmatten. Stap 1? De onderlaag in perfecte staat krijgen. Bekijk hier de beelden  

Bekijk volledig nieuwsbericht
Algemeen

LowLandLions x KAA Gent

LowLandLions en KAA Gent slaan de handen in elkaar om esports in de Benelux naar een hoger niveau te tillen. Met de expertise die de LowLandLions hebben opgedaan in esports, gekoppeld aan de knowhow van onze club, beogen we samen de absolute leider te worden in de Benelux. Het kleurenpalet van LowLandLions wordt dat van KAA Gent-blauw, maar de organisatie zelf blijft zoals hij is. Verder zal de club zich richten op het commerciële aspect en structurele ondersteuning, zoals bijvoorbeeld het gebruik van de Alternate esports lounge in de Ghelamco Arena.  

Bekijk volledig nieuwsbericht