Welkom Sulayman!

Welkom Sulayman!

Vandaag tekende de 23-jarige Sulayman Marreh een overeenkomst tot 2023 bij de Buffalo's. De jonge Gambiaan is een defensieve middenvelder en komt over van KAS Eupen. Hij speelde vorig seizoen 30 wedstrijden voor de Panda's en scoorde daarin ook een doelpunt en gaf twee assists. Dit seizoen kwam hij in 11 wedstrijden in actie voor de mannen uit het Oostkanton. Marreh kwam voorts al 13 maal uit voor de nationale ploeg van Gambia.  

Marreh begon zijn carrière in eigen land bij Abuko United en Samger United alvorens hij in 2017 naar Granada trok. Daar kwam hij vooral uit bij het reserve-elftal in Segunda B (al maakte hij later wel zijn debuut in La Liga bij Granada). Na zijn passage bij Granada werd hij overgenomen door het Engelse Watford, waar hij voornamelijk uitkwam voor de U23. Hij werd nadien uitgeleend aan Real Valladolid en UD Almeria alvorens bij KAS Eupen terecht te komen.

"Sulayman is een jonge verdedigende middenvelder die sterk is in de balrecuperatie maar ook beschikt over veel voetballend vermogen." - Peter Verbeke

Sportief manager Peter Verbeke over onze meest recente aanwinst: "Sulayman is iemand die we al zeer lang volgen. Onder Claude Makélélé speelde hij vorig seizoen op een heel hoog niveau en we gaan ervan uit dat hij dat potentieel bij KAA Gent ten volle zal kunnen ontwikkelen. Sulayman is een jonge verdedigende middenvelder, sterk in de balrecuperatie maar daarenboven ook beschikkend over een groot voetballend vermogen. En nog belangrijker: een jongen met een prima mentaliteit. Samen met Elisha zal hij het verdedigende blok van ons middenveld uitmaken."

Sulayman zal de komende dagen nog niet aansluiten bij de groep, in afwachting van het bekomen van de vereiste werkvergunningen.