Jan Van den Bergh definitief naar Beerschot

Jan Van den Bergh definitief naar Beerschot

Jan Van den Bergh verlaat KAA Gent en tekent een contract bij Beerschot, de club waar hij speelde voor hij bij de Buffalo's tekende.

Ernstige blessure hypothekeert kansen

Van den Bergh kende erg veel pech in zijn dienstverband bij KAA Gent. Nog voor hij zijn eerste officiële wedstrijd kon spelen, geraakte hij zwaar geblesseerd bij Beerschot in de promotiefinale tegen KV Mechelen. Mede daardoor kon hij zich nooit doorzetten. Na zijn blessure haalde hij wel enkele keren de wedstrijdselectie en maakte verder veel minuten bij de beloften.

Uitleenbeurt OHL

Om zijn progressie niet af te remmen werd Jan vorig seizoen in januari dan ook uitgeleend aan OH Leuven. Voor de corona-crisis het competitievoetbal stillegde, kwam Van den Bergh er tot 5 wedstrijden waarin hij twee keer wist te scoren. Zijn tweede doelpunt (een prachtige omhaal) scoorde hij uitgerekend tegen... Beerschot. 

KAA Gent wenst Jan veel succes bij Beerschot. We zien Jan misschien al terug op speeldag 5 van de competitie wanneer we op verplaatsing spelen tegen Beerschot of OH Leuven (De winnaar van de terugmatch van de barragewedstrijd op 2 augustus promoveert immers naar 1A).