Europe Play-Offs - Speeldag 4

Zondag 16-05-2021 - 13:30

KV Oostende KV Oostende 0 - 4 KAA Gent KAA Gent
"We zijn nog niet dood."

Hein Vanhaezebrouck

Zes op zes tegen KV Oostende. KAA Gent doet nog mee. “We zijn nog niet dood”, getuigde Vanhaezebrouck na afloop van de match. “We zaten vanaf het begin in de match. We gaven weinig weg, maakten amper fouten en waren snel in de balrecuperatie en de daarbij horende druk. Oostende had misschien wel de beste kans om op voorsprong te komen maar het was Bezus die uiteindelijk de ban brak. Wat later viel die rode kaart. Opnieuw door de druk van Bezus. Al snel viel die 2-0 en na rust was het zaak om snel die derde te scoren. Toen was het over. We konden wat energie sparen met oog op de laatste twee matchen. Niet onbelangrijk in de laatste fase van het seizoen.”

Alles wordt dus beslist in de laatste twee speeldagen. Hebben we het lot in eigen handen? “Als Mechelen wint tegen Standard moeten wij de Rouches woensdag kloppen. In dat geval wordt alles beslist op de laatste speeldag. Ik hoop dat we die laatste match met een doel kunnen aanvatten, al verwacht ik dat dat met een achterstand zal zijn. Maar ik spreek hier voor mijn beurt. Eerst wacht Standard thuis, daarna zien we hoe we naar Mechelen trekken. Het doel was overleven tot het einde van de play-offs. We zijn voorlopig nog goed op pad.”

"Nu blijven doorgaan op onze goede vorm"

Alessio Castro-Montes

Alessio Castro-Montes beleeft een prachtig seizoen, daar zijn we het allemaal mee eens. Dat toonde hij vandaag nog maar eens met een heerlijke doelpunt. Op aangeven van Vadis Odjdija trapte hij de bal in de rechterbovenhoek, een lekker goaltje: “Hij ging inderdaad goed binnen”, lachte onze nummer 14. “Ik ben er wel tevreden over, ja. Ik dacht niet na en wou hem gewoon hard in de hoek trappen. Met het gevolg dat hij geweldig binnen ging.”

“Het gaat goed, de laatste weken. De bedoeling is uiteraard om mezelf elke wedstrijd zo goed mogelijk op te laden. Maar het klopt wel dat het tegenwoordig allemaal goed lukt. Ik blijf er voor werken dus laat ons hopen dat alles goed blijft gaan. Ik heb ook al redelijk wat wedstrijden gespeeld, dus het is zo dat het zijn tol begint te eisen. Al is het nu een kwestie van ons nog twee keer volledig opladen.”

Met deze overwinning pakken onze Buffalo’s 6 op 6 en doen we weer helemaal mee in de strijd om het Europese ticket.
“We moeten nu blijven doorgaan op onze goede vorm. En het beste is dat de kans om het af te maken er nog steeds is. In de reguliere competitie hadden we ook af en toe een goede flow, gevolgd door een mindere dus dat moeten we absoluut vermijden. Als we deze goede resultaten kunnen verder zetten, zal het - gezien de mindere seizoenstart - een min of meer geslaagd seizoen zijn.”

"Dit geeft ons vertrouwen voor de laatste twee matchen"

Roman Bezus

Met zijn twee doelpunten in de 0-4 zege tegen KV Oostende werd Roman Bezus meer dan terecht matchwinnaar. “Tot de rode kaart hadden we het niet altijd even gemakkelijk, dat is waar. Maar we hebben er wel de hele match hard voor gewerkt. Het belangrijkste nu zijn die drie punten. Hier willen we eventjes van genieten, maar die volgende wedstrijden komen er al snel aan. Maar ik ben er dan ook zeker van dat dit ons vertrouwen geeft voor de laatste twee matchen.”

Over de rode kaart fase had Bezus dit te zeggen: “Ik kon gescoord hebben, ja. Maar ook Roman (Yaremchuk) liep vrij. Al moet ik de beelden nog eens bekijken. Maar een fout was het zeker en vast.”

Tot slot had Bezus het nog even over de 1-0. Na een dieptepass van landgenoot Yaremchuk lobde Bezus de bal over KVO-keeper Hubert. “Toen de bal over de keeper ging, wist ik dat hij binnen zou gaan. Op training lukte me dit al af en toe en bij die eerste goal leek me een boogballetje dus de beste optie. De mooiste goal die ik al scoorde? Een van de beste, ja (lacht). Zolang we winnen maakt het me niet uit hoe mooi ze zijn.”