Jupiler Pro League - Speeldag 22

Zaterdag 18-01-2020 - 20:30

KAA Gent KAA Gent 3 - 1 R Excel Mouscron R Excel Mouscron
"In aanloop naar Play-Off 1 was dit een heel belangrijke match"

Jess Thorup / Rudi Vata

"Jo heeft gesproken met zijn voeten"

Vadis Odjidja

"Gelukkig konden we ons herpakken"

Sven Kums

“Het was geen eenvoudige wedstrijd”, begon Kums na afloop. “We kwamen wel snel op voorsprong maar daarna kregen we het een beetje moeilijk. Dat tegendoelpunt viel vrij snel na rust, maar gelukkig konden we ons herpakken en de wedstrijd toch winnen. Maar mijn complimenten aan Moeskroen, want ze maakten het ons niet gemakkelijk.”

“Waar de moeilijkheden lagen? We werden iets te slordig na de 1-0. We wilden misschien wat te overhaast te werk gaan. Na de 1-1 werd ons spel wel wat beter, maar het liep toch niet perfect. Daarom zijn we extra blij met de drie punten.”

Én drie mooie doelpunten. “Het feit dat we er drie binnen leggen was wel positief, aangezien we niet super speelden. Of dat door de winterstop kwam? Dat kan (lacht). Nee, maar misschien hadden we gewoon wat ritme nodig.” Kums besloot met lof voor Jonathan David, de maker van de 2-1 en 3-1: "Dat is zowel leuk voor hem als voor de ploeg. Hij bewees vandaag alweer hoe belangrijk hij is voor ons.” (TS)

"Was een moeilijke match maar we zijn rustig gebleven"

Roman Bezus

"Beste is altijd om op het veld te antwoorden"

Jonathan David

"Ik had hem maar binnen te leggen"

Laurent Depoitre

Net als Sven Kums begon ook Laurent Depoitre met een meer dan positief woordje over onze nummer 16: “Jonathan is een complete voetballer. Hij is héél belangrijk voor dit KAA Gent. Als Jonathan erbij is, spelen we zoveel beter. Assists of doelpunten, hij kan het allemaal.”

Zelf scoorde Depoitre het openingsdoelpunt na de 9de minuut. “Het was een mooie actie en even goeie goal, dat zeker. Ik had hem maar binnen te leggen. Na de 1-0 liep het wat stroever, dat klopt. Moeskroen werd iets gevaarlijker, maar we vonden er wel antwoorden op. Maar gelukkig zijn we er in geslaagd om de drie punten thuis te houden. We blijven goed op weg om in de eerste zes te geraken”, besloot Depoitre. (TS)