Jupiler Pro League - Speeldag 11

Zondag 01-11-2020 - 20:45

Waasland-Beveren Waasland-Beveren 1 - 4 KAA Gent KAA Gent
"Deze overwinning is fantastisch voor het vertrouwen"

Wim De Decker

“De voorbereiding op de wedstrijd was niet vanzelfsprekend met die plotse positieve COVID-testen en blessures. Je weet dat zoiets kan gebeuren, maar als het dan zo ver is, kunnen alle plannen de vuilbak in. Het doet me dan ook veel plezier dat de vervangers het uitstekend deden, ondanks het feit dat ze nog niet veel speelden (Marreh, nvdr.) of net uit blessure kwamen (Godeau, nvdr.). Dan kan je enkel fier zijn als trainer. Daarnaast ben ik heel tevreden dat Vadis en Elisha terug zijn. Ze zijn belangrijk op én naast het veld en geven ons een serieuze kwaliteitsinjectie. Maar ik wil zeker niet focussen op hen alleen, het was vandaag een echte teamprestatie en ik was heel tevreden over onze eerste helft. De tweede was iets minder maar dat is niet helemaal onlogisch met de match in Belgrado in het achterhoofd.”

Met het Europese duel in het verschiet werd uiteraard ook gepolst naar de beschikbaarheid van Ngadeu en Nurio. De Decker leeft op hoop: “Mike is gewoon ziek en bij Nurio leek zijn blessure eerst erger. Misschien raakt hij nog klaar tegen donderdag, maar dat blijft koffiedik kijken. De jongens die hen vervingen, Marreh en Godeau, hebben het echter fantastisch gedaan.”

En uiteraard was De Decker ook meer dan tevreden met de prestatie van Roman Yaremchuk: “Zijn eerste 10 minuten waren wat aarzelend maar daarna ging het veel beter. Iedereen zal nu praten over zijn goals maar wat mij als coach meer plezier deed was zijn verdedigend werk. Dat die goals vallen, daar ben ik natuurlijk ook tevreden mee, maar ergens weet je wel dat die gaan komen. Hoewel, toen de eerste goal werd afgekeurd, denk je ‘toch niet weer' maar uiteindelijk is alles goedgekomen. Deze overwinning is fantastisch voor het vertrouwen van iedereen. Anderzijds moeten we nu nog niet direct hoog van toren blazen. Maar het zou natuurlijk goed zijn nu een kleine reeks neer te zetten. De eerste helft is in elk geval iets om op voort te bouwen al zijn er nog veel punten die beter kunnen. Daaraan blijven werken is de enige juiste weg.”

"Hierop verder bouwen en elke dag verbeteren"

Roman Yaremchuk

Een zuivere hattrick voor Roman Yaremchuk, wat een prestatie! “Dit was een hele belangrijke overwinning”, begon Yaremchuk. “Niet enkel voor mij maar vooral voor de ploeg.” Na 18 minuten scoorde Yaremchuk met een knap hakje zijn eerste van de avond, maar die werd jammer genoeg afgekeurd door de VAR (handspel). “(Zucht) Dat was wel spijtig inderdaad. Maar ik ben blij dat ik er toch nog drie andere heb kunnen scoren, mijn eerste hattrick voor de club.” Uiteraard kreeg de Oekraïner de wedstrijdbal mee naar huis. “Da’s altijd leuk natuurlijk. Het is een beloning voor het harde werk en vooral een motivatie voor de komende wedstrijden.”

“We startten erg gretig aan de wedstrijd. En na de 0-1 bleven we maar gaan. Vandaag was een goeie dag voor iedereen! We willen hier op verder bouwen en elke dag verbeteren. Dit is ook zeker een opsteker voor de wedstrijd van donderdag (tegen Rode Ster Belgrado). Want de Europa League blijft ook belangrijk voor iedereen. Ons doel is nog steeds om ons te tonen in Europa en ons beste voetbal te spelen.”

Tot slot had Yaremchuk veel lof voor kapitein Vadis Odjidja: “Hij is ontzettend belangrijk voor de ploeg, zeker voor mij. He knows (lacht). Hij is niet voor niks onze kapitein. Op het veld is het met hem erbij helemaal anders, dat zie je zo. Iedereen is erg blij dat hij terug is. Dat geldt trouwens ook voor Elisha (Owusu).”

"Blij dat ik terug mijn steentje kon bijdragen"

Vadis Odjidja

Na de invalbeurten tegen Genk en Hoffenheim stond Vadis Odjidja vandaag nog eens in de basis..Hij speelde een uur mee en legde daarin mee de basis voor de ruime zege: "Ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben vandaag. Heel de club zat in een moeilijke situatie met heel wat nederlagen, waarvan sommige onterecht. Het doet pijn als je dan de ploeg niet kan helpen. Daarom was ik zo blij dat ik terug op het veld kon staan om mijn steentje bij te dragen."

Yaremchuk was met drie doelpunten erg trefzeker en dat stemde Odjidja gelukkig: "Hij is iemand die leeft van doelpunten, dus is het belangrijk dat hij er drie gemaakt heeft vandaag. Ik denk dat er bij ons nog jongens voorin zijn die doelpunten nodig hebben om meer bevrijd te kunnen spelen. Als we allemaal onze taken blijven uitvoeren, dan zullen die wel vanzelf komen."

Door enkele positieve coronatests stond er een vertimmerd elftal aan de aftrap, maar dat draaide goed uit: "We moesten vandaag roeien met de riemen die we hadden. Er waren spelers die al heel lang geen wedstrijd meer gespeeld hadden, maar vandaag stonden ze er wel en speelden ze een fantastische wedstrijd. Een dikke pluim voor hen."