Jupiler Pro League - Speeldag 27

Vrijdag 19-02-2021 - 20:45

YR KV Mechelen YR KV Mechelen 1 - 1 KAA Gent KAA Gent
"De efficiëntie zat niet goed bij beide partijen, met een gelijkspel als logisch gevolg"

Hein Vanhaezebrouck

Een match Achter de Kazerne is nooit gemakkelijk. Dat bleek opnieuw op speeldag 27 van de competitie. Coach Vanhaezebrouck gaf zijn analyse na afloop: “We speelden hier tegen een ploeg in vorm die een mooie reeks heeft neergezet. We speelden finaal een goede match op hoog niveau, met druk naar voren en enkele goede kansen. Die kansen vielen uiteindelijk aan beide kanten. In dat opzicht is het gelijkspel een goede uitslag al kon het ook 3-3 geweest zijn.”

Een gelijkspel was het resultaat van een kansrijke partij, maar schieten we daarmee op? “Nee. Mits winst sloten we aan bij de top 8. Dat laten we nu uit, al deden we er alles aan om meer te scoren en tegendoelpunten te vermijden. We gaven wel meer kansen weg dan in onze vorige wedstrijden, maar we speelden dan ook tegen een betere ploeg. Volgende week zondag spelen we tegen de beste ploeg, maar vandaag troffen we de tweede beste als het op scoren aankomt. Hadden we hier kunnen winnen? Ja, maar dat kan je van Mechelen ook zeggen. De efficiëntie zat niet goed bij beide partijen, dus een gelijkspel was het logische gevolg.”

"Hier schieten we weinig mee op"

Niklas Dorsch

Niklas Dorsch liep na het laatste fluitsignaal ontgoocheld als eerste de spelerstunnel in richting de kleedkamer: “Hier schieten we weinig mee op’, begon de 23-jarige Duitser. “We kwamen naar hier met veel vertrouwen, ook al wisten we dat dit een moeilijke match ging worden. KV Mechelen is een goeie ploeg, dat hebben ze de afgelopen weken al bewezen. Maar vandaag waren we niet efficiënt genoeg om de overwinning te pakken. Een zuur gelijkspel, dat was het zeker.”

“Toch zie ik progressie in deze ploeg. De laatste wedstrijden lopen gewoon veel beter. En zoals ik zei, dat vertrouwen nemen we mee naar de volgende wedstrijden. Dat zal nodig zijn want zondag volgt de topper tegen Club Brugge, een heel belangrijke match. Maar als we even goed kunnen doen als de vorige wedstrijd tegen hen, waar we 0-1 wonnen, dan zou dat mooi zijn. Dan zouden we eventueel omhoog kunnen kijken, maar dat is momenteel nog niet aan de orde.”

Dorsch was er bij de 4-0 overwinning tegen Mouscron niet bij (geelgeschorst), maar dat was voor hem niet zo’n probleem: “Ik speelde veel wedstrijden, dus ik had weinig rust. Het was voor mij wel eens goed dat ik even kon uitblazen. Maar uiteraard ben ik blij dat ik terug ben en de ploeg zo goed mogelijk kan helpen.”

"We wilden absoluut de drie punten pakken, maar dat is helaas niet gelukt"

Sinan Bolat

Even was er paniek, want tijdens de opwarming schoot Sinan Bolat’s vinger uit de kom. Een pijnlijk moment, vertelde Bolat achteraf: “We hebben de vinger met z’n drieën - de dokter, de kiné en ikzelf - proberen terugzetten en uiteindelijk is dat dan toch gelukt. Het was niet helemaal zeker dat ik de aftrap ging halen, maar met wat pijnstillers is het toch gelukt om de wedstrijd uit te spelen. Het was snel de knop omdraaien, er niet te veel aan te denken en de focus op de wedstrijd houden.”

“We wilden absoluut de drie punten pakken, maar dat is helaas niet gelukt. We botsten hier op een sterk Mechelen, dat trouwens in een goede vorm is. En dat hebben we vandaag ook gezien. Nochtans hebben we zeker geen slechte match gespeeld. Maar gezien de wedstrijd en de bijhorende doelkansen moet je uiteindelijk blij zijn met een punt."

Tot slot had Bolat het over de komst van leider Club Brugge volgende week zondag: “We zullen er alles aan doen om de punten thuis te houden. Het lukte ons al in Brugge, dus waarom zou het thuis niet lukken? De volgende wedstrijden zullen alleszins cruciaal zijn en we kunnen ons niet al te veel puntenverlies meer veroorloven.”