Jupiler Pro League - Speeldag 27

Vrijdag 19-02-2021 - 20:45

YR KV Mechelen YR KV Mechelen 1 - 1 KAA Gent KAA Gent

Mechelen en Gent openden de 27ste speeldag op vrijdagavond. Dorsch keerde terug uit schorsing en nam zijn plaats op het middenveld terug in. Na enkele succesvolle invalbeurten mocht Tissoudali aan de aftrap beginnen. Op de linkerflank kreeg Fortuna de voorkeur p Mohammadi.

Al in de openingsfase werd duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst wilden gaan. Tissoudali pakte al snel uit met een prima passeerbeweging in de zestien, maar zijn schot werd gekeerd door Thoelen. Even later verkoos diezelfde Toussidali om breed te leggen naar Yaremchuk, wat een goeie beslissing bleek, want de Gentse topschutter trof raak (0-1). Lang konden de Buffalo's echter niet van die voorsprong genieten, want vijf minuten later schoot Storm een voorzet van Hairemans tegen de netten (1-1).

De wedstrijd ging snel over en weer, al was het vooral Gent dat de thuisdefensie in de problemen wist te brengen. Niangbo kreeg enkele prima kansen, maar mikte een kopbal over en zag Thoelen een schot van hem uit de rechterhoek halen. Mechelen kwam er minder vaak uit, maar kreeg via Storm misschien nog wel de beste kans. Hij werd op Bolat afgestuurd, maar mikte in het zijnet.

Kort voor rust was Gent erg dicht bij een nieuwe voorsprong, maar Niangbo kon een voorzet van dichtbij niet in doel verwerken. Vlak voor het rustsignaal knalde Kums nog over op aangeven van Yaremchuk. Ook de tweede helft begon veelbelovend met een kopbal van De Camargo die naast ging en een strak schot van Fortuna in het zijnet.

Het was echter geen voorbode voor een herhaling van de boeiende eerste helft. De Mechelse defensie had zijn organisatie nu beter op orde en Gent vond moeilijker de openingen. De onvermoeibare Castro-Montes bleef wel erg bedrijvig op rechts, maar de winnende treffer aanreiken zat er niet in.

Thoelen moest nog in actie komen op schoten van Yaremchuk en Dorsch, aan de overzijde tikte Bolat een knal van Vanlerberghe over. De laatste mogelijkheid was voor Mrabti, die niet ver naast trapte. Het bleef dus bij een billijke puntendeling, waar beide ploegen echter weinig mee opschoten.