UEFA Europa League groep I - Speeldag 5

Donderdag 28-11-2019 - 18:55

AS Saint-Etienne AS Saint-Etienne 0 - 0 KAA Gent KAA Gent
“Deze kwalificatie is fantastisch voor het Belgisch voetbal”

Jess Thorup

"Zelf afgedwongen en verdiend door"

Thomas Kaminski

"Nu fans thuis nog eens verwennen"

Vadis Odjidja

"Kwalificatie is een droom"

Elisha Owusu

"Voor ons was een punt genoeg en daar zijn we blij mee"

Igor Plastun

Het nodige punt voor de kwalificatie werd binnengehaald en dat stemde Igor Plastun erg tevreden in de mixed zone: "Een echt gevecht!”, begon Plastun. “Zeker na de rode kaart van Ngadeu was het alle hens aan dek, maar we hebben ons goed geweerd in die laatste 20 minuten. Het resultaat van vanavond was vooral belangrijk, 0-0 is oké, we zijn door naar de volgende ronde!”

Echt eenvoudig was het wel niet volgens Plastun. “We wisten dat Saint-Étienne alles ging geven, aangezien ze moesten winnen. Het klopt dat we niet al te veel kansen gehad hebben. Maar voor ons was een punt genoeg en daar zijn we blij mee. Zeker omdat zij de match wel wat controleerden.”

Een golden point noemde Plastun het, met als mogelijk gevolg de groepswinst: “Het is wel belangrijk om eerste te eindigen. En we gaan er dan ook alles aan doen om die laatste match tegen Olexandriya te winnen. Door de steun van onze supporters zijn we er van overtuigd dat ons dit zal lukken. Groepswinnaar zou mooi zijn voor het team én voor de club!” (TS)